Перша фаза проекту буде запущена до кінця року / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Міністерство інфраструктури ініціює проект з оцифрування мережі місцевих доріг DigitalRoad для забезпечення збору геокоординат доріг, а також створення окремої бази даних і сервісу для паспортизації місцевої дорожньої мережі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з посиланням на слова міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Читайте такожЗеленський пообіцяв жителям Чернівців аеропорт та дороги

Відео дня

DigitalRoad

"Вже в цьому році планується почати першу фазу проекту DigitalRoad зі створення електронних паспортів доріг місцевого значення і побудова каналізації для волоконно-оптичного зв'язку", - цитує прес-служба слова Криклія.

"Прозора інфраструктура"

Крім цього, відомство також працює над проектом "прозора інфраструктура".

"Зараз впроваджується проект "прозора інфраструктура", який вже скоро зможуть використовувати як всі бажаючі, так і обласні державні адміністрації для планування своєї діяльності з відновлення мережі місцевих доріг. Це дозволить здійснювати дієвий моніторинг на місцях, а також формувати автоматичні звітності та візуалізації на картах об'єктів ремонтів доріг", - цитує прес-служба слова міністра.

Терміни реалізації проекту

Згідно з повідомленням, перша частина проекту буде реалізована в четвертому кварталі 2020 року, друга - у 2021 році.

За словами Криклія, друга фаза проекту DigitalRoad з оцифрування доріг місцевого значення запланована на четвертий квартал 2021 року.

Хронологія подій

З березня 2020 року в Україні триває проект "велике будівництво", в рамках якого проводяться будівництво та ремонт доріг, а також інших об'єктів інфраструктури.

У червні Міністерство інфраструктури, Міністерство цифрової трансформації, "Укравтодор" і НКРЗІ підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет на об'єктах транспортної інфраструктури.

1 жовтня 2020 року президент України Володимир Зеленський анонсував будівництво в Україні у 2021 році в півтора раза більше доріг, ніж у 2020.