За словами Хомякова, обирали місця, де злітна смуга не буде обмежена по довжині / Ілюстрація REUTERS

Для будівництва нового аеропорту в Закарпатській області підходять селище Середнє та місто Мукачево.

Про це в Teledram повідомив керівник Державного агентства інфраструктурних проектів Кирило Хомяков.

Читайте такожЗеленський обіцяє побудувати у Вінниці аеропорт

Відео дня

"Обрали Середнє та Мукачеве - місця, де розміщення смуги буде можливим без тих обмежень по довжині та можливості зльоту/посадки, які є зараз в Ужгороді», — розповів він.

 

Робоча група у складі фахівців Міністерства інфраструктури, Укрінфрапроекту, Державіаційної служби та Украероруху розглянула чотири потенційних місця розташування аеропорту — Хуст, Ратівці, Середнє та Мукачево.

Також опубліковано знімки локацій, які розглядалися для будівництва аеропорту.

Скриншот Telegram

Група дійшла висновку, що в Хусті ділянка обмежена існуючими місцевими дорогами та спорудами рибного господарства, а в Ратівцях ділянка розділена на три частини магістральним газопроводом і нафтопроводом Дружба, що вимагатиме їх винесення із зони забудови.

Зараз розпочато інженерно-геодезичні пошуки для визначення висотних перешкод, далі буде визначено оптимальне місце для розташування злітно-посадкової смуги та почнеться робота над проектуванням.

Хронологія подій

8 вересня 2020 року міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив про те, що будівництво нового аеропорту у Закарпатті передбачає залучення інвестицій до 4 мільярдів гривень, при цьому злітно-посадкова смуга буде побудована на кошти держави, а термінал на кошти приватного інвестора.

25 вересня 2020 року Міністерство інфраструктури заявило про те, що планує будівництво нового аеропорту в Закарпатті.