Масло в двигуні потрібно міняти щороку

Всі власники автомобілів зобов'язані знати, як часто потрібно міняти масло в машині та скільки можна не міняти масло в двигуні і коробці транспортного засобу. Найкращі поради на тему частоти заміни автомобільного масла зібрали в матеріалі.

Як часто міняти масло в двигуні

У легкових автомобілях виробники радять проводити заміну масла в двигуні на 10-15 тисяч кілометрів пробігу. При цьому, не залежно від пройденої автомобілем відстані, масло необхідно міняти мінімум раз на рік, навіть якщо машина взагалі не використовувалася. Також зараз відповідь на питання про те, як часто потрібно міняти масло в машині, чітко прописана в сервісних книгах і інcтpyĸціяx до кожного автомобіля. Частота заміни масла в двигуні безпосередньо залежить від інтенсивності експлуатації автомобіля водієм.

Заміна масла збереже двигун в робочому стані

Що буде якщо не часто міняти масло в двигуні

Щоб дізнатися, що пора міняти масло в двигуні, потрібно звернути увагу на певні ознаки і зміни в роботі автомобіля. Якщо не міняти масло 2 роки, то воно почне погано відводити тепло і двигун буде перегріватися, сильно впаде рівень захисту металу від корозії і продукти згоряння палива будуть збиратися в двигуні, що в підсумку призведе до його поломки і необхідності капремонту.

Відео дня

Як часто потрібно міняти масло в коробці

Щоб точно знати, як часто міняти масло в АКПП, потрібно брати до уваги кілька факторів: як часто машина піддається серйозним навантаженням, які умови її експлуатації, а також вік самого автомобіля.

Загалом рекомендується міняти масло в коробці машини кожні 100 000 км пробігу або кожні сім років. Якщо ж автомобіль часто їздить в міських умовах, то міняти масло в коробці потрібно кожні 60 000 - 70 000 км пробігу.

Вас також можуть зацікавити новини: