Експерт вважає, що від Росії варто чекати гібридного загострення / фото УНІАН

У найближчий місяць в Україні не варто очікувати якихось загострень на Донбасі. Але до осені, напередодні парламентських виборів, ситуація може кардинально змінитися.

Про це сайту "Сегодня" розповів військовий експерт Олег Стариков.

Читайте такожЦВК зареєструвала вже понад 300 міжнародних спостерігачів на виборах президента

Відео дня

За його словами, бойовики будуть і затихати, і активізуватися.

"Зараз ніякої напруженості на Сході України не буде, тому що конфлікт малої інтенсивності, який ми зараз спостерігаємо, передбачає періодичні ескалацію та деескалацію. А якщо взяти в середньому, то все буде приблизно однакове – один, два, три, п'ять, десять обстрілів на добу", – говорить Стариков.

Як вважає експерт, Росія не прагне сильно впливати на вибори президента. Їй важливіше, хто стане головою уряду України.

"Російська Федерація може націлити всі свої основні сили на парламентські вибори. Тому що, – одна справа декларувати, а інша справа імплементувати ці зміни в країні, а цим у нас займається Кабінет Міністрів. Тому основна "бійня" почнеться перед парламентськими виборами, щоб основні проросійські сили увійшли в Кабмін", – продовжує експерт.

При цьому варто очікувати не загострення бойових дій на Донбасі, а гібридного протистояння.

"Є інформаційна, дипломатична, економічна, кібер і власне класична війна. Основний удар завдаватиметься по перших чотирьох напрямках. Це буде не скільки військова складова, скільки спецоперації, інформаційна війна, розгойдування суспільства всередині країни – виступ всяких людей, захоплення храмів, напад на кандидатів, вкидання глибоких фейків, пов'язаних з дискредитацією всіх кандидатів", – припускає Стариков.