Серед кандидатів на президентську посаду лідером став Зеленський / колаж УНІАН

Соціологи заявляють, що серед кандидатів на президентську посаду на сьогодні лідером є шоумен Володимир Зеленський.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

"Серед кандидатів на президентську посаду лідером є Зеленський - серед усіх респондентів за нього збираються проголосувати 17,5% (серед тих, хто має намір брати участь у виборах - 19%)", - йдеться у розміщених на сайті Центру результатах дослідження.

Відео дня

При цьому, зазначається, що приблизно рівні шанси вийти до другого туру виборів мають чинний президент України Петро Порошенко (відповідно 13,1% і 16,8%) та лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (відповідно 11,5% і 13,8%).

Згідно з висновками опитування, за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка мають намір проголосувати 5,9% усіх респондентів і 7,3% тих, хто прийде на вибори; за співголову партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 6,3% і 7,1%, відповідно; за лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка - 4,3% і 4,8%, відповідно.

"Кожен з інших кандидатів набирає менше 3%", - констатують в Центрі Разумкова.

Читайте такожПрезидентські вибори 2019: ЦВК зареєструвала рекордну кількість кандидатів (відео)

Крім того, згідно з результатами дослідження, у регіонах за Зеленського мають намір голосувати від 13% опитаних на заході до 22% на півдні, рівень підтримки Тимошенко - від 8% на сході країни до 15% - у центрі.

За Порошенка частіше готові віддати свої голоси жителі заходу (17%) і центру (16%) країни порівняно з півднем (6%) і сходом (8%), тоді як Бойко, навпаки, насамперед може розраховувати на підтримку жителів сходу (13%) і півдня (10%) - у центральному і західному регіонах за нього готові проголосувати лише відповідно 3% і 1% опитаних.

"У другому турі виборів Зеленський перемагає як Порошенка (відповідно 32,2% і 19,1% серед усіх респондентів ), так і Тимошенко (28,7% усіх опитаних готові проголосувати за Зеленського, 18,6% - за Тимошенко). У випадку ж виходу до другого туру Тимошенко та Порошенка обоє мають рівні шанси на перемогу - різниця відсотків, які отримує кожен з цих кандидатів, статистично не значуща (відповідно 22,4% і 20,0%)", - зауважують експерти.

Загальнонаціональне дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 7 по 14 лютого в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.