Голосування у першому турі виборів президента України відбудеться з 8:00 до 20:00 31 березня / фото УНІАН

На виборах президента України спостерігачами зареєструвалася безпрецедентна кількість українських неурядових організацій.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомила членкиня Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька.

Вона пояснила, що спостерігачами на виборах в Україні можуть бути національні неурядові організації та іноземці — від іноземних країн або міжнародних організацій.

Відео дня

«В цьому році безпрецедентна кількість — 139 неурядових українських організацій зареєструвалися в якості спостерігачів. Ми були дуже суворі в перевірці документів у Центрвиборчкомі: для нас ключовим критерієм є дійсний факт існування цієї організації, і обов’язково в статуті, як різновид діяльності організації повинне бути спостереження за виборами», — розповіла Бернацька.

Читайте такожУ ЦВК поскаржились на велику кількість замін членів виборчих комісій

За її словами, на сьогодні вже зареєстровано близько тисячі іноземних спостерігачів.

Крім того, Бернацька зазначила, що ЦВК поки не знає, які результати перевірки правоохоронцями заяви «Нацдружин» щодо можливості застосування сили під час виборів.

5 березня речник «Національних дружин» Ігор Вдовін заявив, що спостерігачі організації готові застосувати силу, якщо виявлять фальсифікації під час голосування.

31 грудня в Україні розпочалася передвиборча кампанія виборів президента-2019. Голосування у першому турі виборів президента України відбудеться з 8:00 до 20:00 31 березня. Офіційні результати голосування українців мають оприлюднити не пізніше 10 квітня.