Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня / фото УНІАН

Майже 75% українців довіряють виборчкомам за місцем проживання, а понад 60% – Центральній виборчій комісії.

Читайте такожПонад 45% українців збираються голосувати на місцевих виборах-опитуванняПро це свідчать передані УНІАН результати третьої хвилі опитування, проведеного з 25 по 28 вересня Соціологічною групою «Рейтинг».

За результатами опитування, респонденти в основному довіряють інституціям, які відповідальні за організацію місцевих виборів. Так, 74% опитаних довіряють працівникам комісії на дільницях за місцем проживання (21% – не довіряють), а 61% – довіряють Центральній виборчій комісії (35% – не довіряють).

Відео дня

«У порівнянні з періодом минулих парламентських виборів (липень 2019) довіра до згаданих інституцій зросла», - йдеться в опитуванні.

Як проводилося опитування

  • Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування методом телефонного інтерв'ю серед 5 тисячі українців в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.
  • Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.
  • Похибка репрезентативності дослідження: не більш як 1,4%.

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.

Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, до 24 вересня було заплановано подання документів у відповідні тервиборчкоми для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.

Відмовитися від балотування кандидат або партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.

Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія або кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити – о 24:00 24 Жовтня.

Тервиборчкоми мають утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.

Голосування проходитиме з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми повинні по 6 листопада.