Київ. 25 грудня. УНІАН. Міністерство закордонних справ України планує в 2009 році посилити співпрацю з Північноатлантичним альянсом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні міністр закордонних справ Володимир ОГРИЗКО на прес-конференції в Києві, представляючи завдання міністерства на 2009 рік в сфері євроатлантичної інтеграції.

Серед пріоритетних завдань - також підготовка річної національної програми, складання графіку її виконання та забезпечення контролю.

Відео дня

Підбиваючи підсумки 2008 року міністр висловив задоволення тим, що фактично Україна отримала План дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО, хоча це і не підтверджено формально.

“Ми не отримали назву, але отримали суть”, - сказав В.ОГРИЗКО.

Він також заявив про те, що в 2008 році Україні вдалося підписати 6 додаткових угод з НАТО.

“Це – рекордний рік за кількістю документів”, - наголосив В.ОГРИЗКО.

Як повідомляв УНІАН, протягом року Україна намагалася отримати ПДЧ, однак спочатку у квітні в Бухаресті лідери країн-членів НАТО відмовилися надати ПДЧ, схваливши політичне рішення щодо того, що в майбутньому Україна має приєднатися до Північноатлантичного альянсу, а на початку грудня міністри закордонних справ країн-членів НАТО вирішили запропонувати Україні щорічні цільові національні програми без ПДЧ.