Брюссель. 28 березня. УНІАН. Міністр закордонних справ України Костянтин ГРИЩЕНКО хоче відпрацювати найбільш ефективну стратегію і тактику зовнішньої політики.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив українським журналістам.

“Є багато питань, які потребують глибокого, ретельного аналізу з тим, щоб відпрацювати найбільш ефективну тактику і стратегію”, - сказав міністр.

Відео дня

Відповідаючи на уточнююче запитання УНІАН щодо того, чи означає це, що на сьогодні міністерство поки не має ні тактики, ні стратегії зовнішньополітичної діяльності, К.ГРИЩЕНКО зазначив, що основні елементи зрозумілі.

“Основні елементи є і тактики, і стратегії. Ми розуміємо. Просто гасло “Я все решу, я знаю все, как решить”, воно не відповідає, на мою думку, реальному розумінню як можливостей, так і тих ускладнень, які виникають на шляху вирішення суттєвих проблем, в яких ми опинилися в результаті п’ятирічного урядування”, - сказав міністр.

Він зазначив також, що основні заходи в рамках реалізації зовнішньополітичної стратегії і тактики можуть коригуватися по мірі сприйняття сигналів від партнерів України.

Міністр не надав інших деталей.