Київ. 26 листопада. УНІАН. Лідер партії УДАР Віталій КЛИЧКО заявляє, що його політична сила продовжуватиме інформаційну кампанію щодо важливості для України євроінтеграції.

Як повідомили УНІАН у прес-слжубі партії, про це він сказав у Брюсселі під час зустрічі з єврокомісаром з питань розширення Штефаном ФЮЛЕ.

В.КЛИЧКО заявив про важливість просвітницької кампанії в українському суспільстві щодо європейських цінностей і правил, і запевнив, що для його партії тема євроінтеграції є однією із ключових засад діяльності.

Відео дня

Він передав єврокомісару резолюцію круглого столу з громадськими організаціями, у якій представники неурядового сектору висловлюються за якнайшвидше парафування Угоди про асоціацію.

В.КЛИЧКО вважає важливим фактором наближення до європейських стандартів боротьбу з корупцією. УДАР, за його словами, постійно працює в цьому напрямку, здійснює моніторинг діяльності влади і бореться зі зловживаннями.

Під час зустрічі В.КЛИЧКО і Ш.ФЮЛЕ обговорили нове виборче законодавство. «Голосування опозиції було настільки несподіваним, що виникає питання політичної вмотивованості тих, хто підтримав партію більшості», - вважає В.КЛИЧКО. Він наголосив на необхідності широкого представництва міжнародних спостерігачів на майбутніх парламентських виборах в Україні.

Також політики говорили про необхідність діалогу політичних партій і громадянського суспільства, важливість роботи опозиції, від якої українці чекають конструктиву, реальних програм і чіткої позиції. «Сьогодні суспільство вимагає адекватних ситуації роботи і дій не лише від влади, але й від опозиції, - наголосив В.КЛИЧКО. – Не можна лише на популістських гаслах тримати увагу суспільства, потрібно об`єднуватися навколо реальних справ, зокрема, євроінтеграції».

Він наголосив, що українське суспільство має великі очікування від саміту Україна-ЄС 19 грудня. Він назвав деструктивними будь-які розмови про можливу «паузу» в питанні євроінтеграції.

В.КЛИЧКО вважає, що саме Київ має докласти сьогодні всіх зусиль для якнайшвидшого парафування угоди. «Цього очікує українське суспільство», - додав він.