Брюссель. 24 вересня. УНІАН. Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський сподівається, що парламент схвалить закон про біометричні паспорти ще до виборів.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив сьогодні журналістам після зустрічі з комісаром ЄС з питань внутрішніх справ Сесілією Мальмстрьом.
“Ми запевнили в тому, що спробуємо використати два дні, що залишилися, в роботі сесії цього парламенту для того, щоб це законодавство все-таки було схвалено, щоб ми змогли закрити цю частину зобов'язань перед Єврокомісією”, - сказав він.
В.Хорошковський зазначив, що в ході зустрічі обговорювалося питання подальшої лібералізації візового режиму, при цьому, за його словами, було відзначено “ великий прогрес і великі досягнення України з цього питання”.
Як повідомляв УНІАН, Україна та ЄС схвалили План дій з лібералізації візового режиму у грудні 2010 року. Цей план передбачає схвалення Україною низки законодавчих актів, а також їхню імплементацію. За підсумками реалізації Плану дій передбачається запровадження безвізового режиму для України на короткотермінові поїздки.