Брюссель. 8 квітня. УНІАН. Президент Європарламенту Мартін Шульц вважає, що звільнення колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка є кроком у правильному напрямку.
Про це йдеться у заяві М.Шульга, текст якої передано УНІАН.
“Чесне та незалежне правосуддя потрібно Україні, і звільнення п. Луценка – крок у правильному напрямку. Воно відбулося після звільнення раніше колишнього виконуючого обов’язки міністра оборони Валерія Іваненка у минулому серпні. Наші зусилля покращити умовити та вирішити справу ,Юлії Тимошенко, яка все ще утримується українською владою, продовжаться”, - заявив М.Шульц.
Президент Європарламенту також подякував співголовам моніторингової місії Пету Коксу та Олександру Кваснєвському за їхню роботу в Україні.
Як повідомляв УНІАН, 7 квітня Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі - колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.
Згідно з указом глави держави, Ю.Луценко звільнений від подальшого відбування основного покарання, а Г.Філіпчук - від основного і додаткових покарань.
Раніше омбудсмен Валерія Лутковська направила звернення до В.Януковича помилувати Ю.Луценка. Після цього В.Янукович звернувся до Комісії при Президентові України з питань помилування з проханням невідкладно розглянути це звернення.
Місія Європарламенту на чолі з П.Коксом та О.Кваснєвським працює в Україні з червня 2012 року.