Брюссель. 5 червня. УНІАН. У Європейському Союзі наголошують, що виключно геополітичних причин буде недостатньо для підписання Угоди про асоціацію з Україною.
Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це заявив сьогодні на конференції у Європарламенті щодо відносин Україна-ЄС представник Європейської служби зовнішніх дій Девід О`Салліван.
“Я не вірю, що буде можливо підписати Угоду про асоціацію лише з геополітичних причин”, - сказав він.
Представник дипломатичної служби ЄС зазначив, що Україна вже зробила кілька кроків у правильному напрямку після схвалення у грудні минулого року Радою закордонних справ ЄС висновків по Україні, однак багато що залишається зробити.
За словами О`Саллівана, у Євросоюзі очікують висновків Венеціанської комісії та ОБСЄ щодо двої проекти законів про вибори в Україні, вирішення проблеми парламентських виборів у п’яти одномандатних округах, а також сподіваються на ухвалення Виборчого кодексу.
Представник ЄС зазначив, що залишились невирішеними деякі питання у сфері вибіркового застосування правосуддя, це, зокрема, справа екс-прем’єра Юлії Тимошенко, а також ряд інших питань, у тому числі щодо бізнес- та інвестиційного клімату в Україні.
Він нагадав про стурбованість ЄС протекціоністськими заходами України щодо імпорту автомобілів та заборони імпорту коксу.
Представник Євросоюзу наголосив на тому, що розвиток подій в Україні відстежують не лише європейські інституції, але й національні уряди та громадськість, що неможливо буде ігнорувати при ухваленні рішення про підписання Угоди про асоціацію.