Брюссель. 20 червня. УНІАН. Європарламент, Єврокомісія та ірландське головування в ЄС досягли компромісу щодо бюджету на 2014-2020 роки.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Єврокомісії.
Згідно з повідомленням, сторони домовилися про гнучкі механізми, які дадуть можливість ефективно використовувати усі наявні кошти. Крім того, пакет домовленостей передбачає обов’язковий перегляд бюджету в 2016 році разом із переглядом власних джерел фінансування загальноєвропейського кошторису.
При цьому, в ході переговорів було вирішено надати більше фінансування Фонду солідарності, який передбачає допомогу країнам-членам, що постраждали внаслідок стихійних лих, а також – надати гроші на Ініціативу з працевлаштування молоді.
Пакет домовленостей буде передано Раді ЄС та Європарламенту для затвердження.
Як повідомляв УНІАН, 8 лютого цього року Європейська Рада досягла компромісу щодо проекту бюджету ЄС на 2014-2020 роки, і затвердила видатки в зобов’язаннях на рівні в 960 млрд. євро, у виплатах – на рівні в 908,4 млрд. євро.
Європарламент заявив, що не голосуватиме за цей проект бюджету без обговорення низки ключових питань, в тому числі, щодо можливості перегляду бюджету, а також без затвердження змін до бюджету 2013 року, які б покрили всі заплановані до виплати зобов’язання ЄС, після чого розпочали переговори між сторонами.