5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я / фото УНІАН

Суддя Сергій Каракашьян, який має винести рішення у справі щодо відсторонення Уляни Супрун від посади виконуючого обов’язки міністра охорони здоров’я, досі перебуває в нарадчій кімнаті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив суддя-спікер Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін на брифінгу у Києві.

«Станом на 10:00 суддя перебуває в нарадчій кімнаті і продовжує розгляд клопотань про скасування заходів забезпечення позову», - сказав він.

Відео дня

Він зазначив, що суд чітко зазначив обсяг повноважень, які має Супрун.

«Ухвала від 5 лютого поширюється виключно на дві підстави: неможливість участі у засіданнях Кабміну і визначення стратегічного напрямку роботи міністерства, а весь інший обсяг повноважень, які були їй делеговані як першому заступнику міністра, зберігається», - підкреслив він.

На запитання, які саме це повноваження, Санін порадив звертатись до Кабінету міністрів, який призначав Супрун та надавав їй ці повноваження.

Щодо перебування судді в нарадчій кімнаті такий тривалий час суддя-спікер зазначив, що такі випадки поширені і це залежить від обсягу матеріалів справи та наданих сторонами пояснень.

Читайте такожМосійчук погрожував спалити себе, але потім пообіцяв палити напалмом «грантоїдів»

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона накладена в рамках позову народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і діятиме до остаточного рішення суду. Водночас у соцмережах вже з'явився хештег "ПідтримуюСупрун". 

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона "занадто довго була виконувачем обов'язків", а також має два громадянства - українське і американське, що заборонено законом. Кабінет міністрів України подав апеляцію на це рішення.

12 лютого "Центр протидії корупції" повідомив, що пояснювальну записку до проекту постанови народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука щодо привласнення Уляною Супрун повноважень міністра писали на комп’ютері довіреної особи олігарха Ріната Ахметова, народного депутата Олександра Долженкова. Сам Мосійчук подібні звинувачення емоційно спростовує. У коментарях під дописом голови правління ЦПК Віталія Шабуніна той звинуватив його у брехні і фальсифікації, заявивши, що пояснювальну записку готувала його помічниця Тетяна Кавепещенко.