Вранці варто робити зарядку, а вдень або ввечері відвідувати спортзал / Фото deccanchronicle.com

Консультант зі здорового способу життя, блогер Ольга Фоміна розповіла, як привести тіло у форму за місяць без дієт і голодувань.

Так, у першу чергу експерт порекомендувала налагодити харчування, пише "Обозреватель".

"Не дарма зараз час посту — дайте своєму ШКТ відпочити від важкої жирної їжі. Виключіть м'ясні продукти, напівфабрикати, солодке і борошняне. Додайте в свій раціон вітамінні фреші і смузі, фрукти й овочі, першу зелень", — поділилася Ольга.

Відео дня

Також експерт порадила пити вранці не просто воду, а з додаванням соку лимона або яблучного оцту. А протягом дня пити багато тепло-гарячої води, адже вона сприяє виведенню зайвих токсинів з організму.

Читайте такожЖінкам потрібен "жирок" на тілі - дієтолог

Що стосується заходів, то Фоміна зазначила, що вранці варто робити зарядку, а вдень або ввечері відвідувати спортзал, або тренуватися вдома від 40 до 90 хвилин, 3 рази на тиждень. Також експерт порекомендувала купити крокомір і виходжувати щодня 10 000 кроків.

Крім того, Ольга додала, що лягати спати до півночі, краще о 22:00-23:00. Щоб засинати легко — не їсти нічого за 3 години до сну.

"Привчайте себе лягати не пізніше 23:00. Якщо не звикли так рано спати, робіть це поступово, кожного дня, лягаючи на 5-10 хвилин раніше. Щоб засинати легко, за 3 години до сну нічого не їжте, за 1 годину до сну приглушіть світло і відключіть всі гаджети. Увімкніть спокійну розслаблюючу музику, прогуляйтеся на вулиці", — зазначила Фоміна.

Раніше лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, що найкращий спосіб для схуднення навесні — поєднати правильне харчування, щоденну фізичну активність і повноцінний сон.