Зеленський розкритикував роботу Супрун / фото УНІАН

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун вважає корисними свої поради про здоров’я у Facebook.

Читайте такожДуля не допоможе: Супрун порадила, як лікувати ячмінь

Так вона у мережі відповіла на критику її роботи президентом Володимиром Зеленським. Нагадаємо, у червні Супрун розповідала про корисні властивості вишень, черешень і шовковиці, а 11 липня Зеленський, пропонуючи доповнити закон про очищення влади, сказав: "Для чого міністри, які угробили здоров'я нації і розповідають про шкоду вишневих кісточок?".

Відео дня

"Є вишні і є черешні. Вишні, на відміну від черешні, трохи гіркуваті. Але всім відомо про "небезпечність" кісточок. Поки що не можна люструвати їх, але все ж таки є чимало переваг і від споживання вишень. Як і від трансформації системи охорони здоров‘я", – відповіла в.о. глави МОЗ у Facebook.

"І хоч наші тексти #абивибулиздорові доволі об’ємні, виглядає, що їх таки дочитують до кінця навіть в Офісі президента та Володимир Зеленський. Так, наприклад, ціла нація може дізнатись, що вишневі кісточки можуть вбити. Для цього не конче ними "пуляти" в око супротивнику через трубочку. Достатньо їх розкусити", – додала вона.

Також Супрун розповіла про медичне забезпечення в Україні: МОЗ збільшує доступ до безкоштовного лікування для онкохворих пацієнтів, розбудовує мережу кардіоцентрів, забезпечує безоплатні чи доступні ліки для діабетиків.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський пропонує розширити дію закону про люстрацію на президента, всіх депутатів, міністрів, секретаря Ради національної безпеки та оборони, а також інших високопосадовців, які обіймали посади з 23 лютого 2014 року до 19 травня 2019 року.