Про це йдеться у його відеозверненні, розміщеному у Facebook / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський пропонує розширити дію закону про люстрацію на президента, всіх депутатів, міністрів, секретаря Ради національної безпеки та оборони, а також інших високопосадовців, які обіймали посади з 23 лютого 2014 року до 19 травня 2019 року.

Про це йдеться у його відеозверненні, розміщеному у Facebook.

"Нас звинувачують, що ми хочемо скасувати люстрацію, щоб усі зрозуміли, що ми не збираємося відміняти люстрацію, ми пропонуємо її посилити", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожСкасування мажоритарки і відкриті списки: Рада ухвалила новий виборчий кодекс

За словами Зеленського, його команда напрацювала законопроект про розширення норм закону про очищення влади.

"Пропоную до переліку посад, які підпадають під люстрацію додати: президента України, всіх народних депутатів України, голову Верховної Ради, членів уряду, генерального прокурора, голову СБУ, голів Антимонопольного комітету і Фонду держмайна, голів Державної фіскальної служби та митниці, секретаря РНБО, керівництво оборонних підприємств, які обіймали посади з 23 лютого 2014-го по 19 травня 2019 року. Цей законопроект – тільки суспільна оцінка їхньої діяльності", - заявив він.

Зеленський висловив упевненість, що дії усіх вказаних осіб у майбутньому отримають і "справедливу юридичну оцінку".

За його словами, до такого рішення його підштовхнуло побачене за час перебування на посаді.

"Я щодня спілкуюся з чиновниками різних рівнів і розумію: це – безнадійний діагноз. Біло-сині, червоно-білі, помаранчеві, бордові, рожеві – насправді вони всі однієї масті. Їм усім фіолетово!" – заявив Зеленський.

"Думаю, найменше, що можна зробити зараз, – назавжди позбавити їх усіх можливості брати участь в управлінні державою", – наголосив президент.