Ілюстрація / REUTERS

У Києві діагностували перший випадок захворювання на дифтерію.

Про це повідомила прес-служба Департаменту освіти і науки Києва на сторінці в Facebook.

"Сьогодні міською санітарною службою був підтверджений діагноз і забезпечена спеціальна обробка приміщень ліцею. Всім батькам вже завтра запропоновано здійснити огляд ЛОР-лікарем дітей учнів початкової школи №303 в медичному кабінеті ліцею", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Адміністрація навчального закладу ухвалила рішення про введення карантинних заходів у класі, де навчається дитина. Зокрема, забезпечено заходи прибирання кабінету з дезінфікуючими засобами та оглядом дітей медичною сестрою. Крім того, батькам учням запропонували, аби дітей оглянув лор-лікар.

Читайте такожДифтерія на Закарпатті: ситуація кваліфікована як надзвичайна

У МОЗ уточнили, що на дифтерію захворіла 9-річна дитина. Дитина не має щеплення через відмову батьків. Хворого госпіталізували до лікарні.

"Діагноз "дифтерія" встановлено 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних. Для введення сироватки показань немає", - йдеться в повідомленні.

"Хворий мав контакт із 45-ма людьми, з них 36 дітей, огляд яких заплановано на 25 жовтня. За місцем проживання та навчання організовується дезінфекція", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у студента 5-го курсу медичного факультету Ужгородського національного університету діагностували дифтерію. 17 жовтня його госпіталізували. Було обстежено 121 студента та двох осіб, які контактували з хворим. У 44 осіб взяті матеріали для лабораторного дослідження.