Ілюстрація REUTERS

В Раді нацбезпеки та оборони наголошують, що в Україні не виявлено проблемних ситуацій, пов'язаних зі спалахом коронавірусу.

Читайте такожВ Україні наразі не зафіксовано випадків захворювання коронавірусом – МОЗ

Як повідомляє прес-служба відомства, з 20 січня при РНБО створено оперативну групу з питань моніторингу та аналізу ситуації стосовно розповсюдження нового коронавірусу (2019-n-CoV).

Відео дня

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що ситуація з поширенням нового коронавірусу перебуває на постійному контролі, і що апарат РНБО володіє в повному обсязі всією необхідною інформацією щодо цього питання.

За його словами, моніторинг розповсюдження нового коронавірусу здійснюється стосовно країн Азії (насамперед КНР), Європи, США, та країн СНД, з якими Україна має спільний кордон.

"У цілодобовому режимі аналізуються і вивчаються заходи, яких вживають органи влади іноземних держав для запобігання подальшому поширенню вірусу, і статистика випадків пневмонії, спричиненої новим коронавірусом", - йдеться в повідомленні.

У РНБО нагадали, що відсьогодні в аеропорту "Бориспіль" запроваджено температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю, а тварини, яких ввозять в Україну, проходять спеціальний огляд ветеринарних служб.

"У цілому, станом на 26 січня проблемних ситуацій, пов'язаних з поширенням коронавірусу в Україні, не виявлено, ситуація повністю контролюється, загальнодержавні інфекційні профільні медичні заклади готові надати відповідну допомогу громадянам", - додали в РНБО.