Ілюстрація / REUTERS

Через спалах вбивчого коронавірусу з Уханя, який забрав життя 41 особи, в аеропорту "Бориспіль" пасажирам прямих авіарейсів з Китаю співробітники МОЗ вимірюватимуть температуру тіла. Нововведення починає діяти від неділі, 26 січня.

Про це інформують у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

У міністерстві наголосили, що 26 січня запланований найближчий авіарейс з Китаю, який прибуде в аеропорт "Бориспіль". Пасажирів літака зустрічатимуть фахівці санітарно-карантинного підрозділу. Вони здійснюватимуть температурний скринінг за допомогою інфрачервоних термометрів.

Відео дня

У МОЗ зазначили, що 25 січня Всесвітня організація охорони здоров’я оновила рекомендації щодо системи раннього виявлення захворювань на пунктах в’їзду в країни, в яких ще не було зафіксовано інфікування коронавірусом.

Читайте такожКоронавірус у Китаї: Франція і США організовують евакуацію своїх громадян з міста Ухань

Попередній досвід ВООЗ показував, що запровадження скринінгу температури тіла для виявлення потенційних підозрілих випадків коронавірусу вимагало значних інвестицій та не було достатньо ефективним.

При цьому, раніше в організації називали такий метод виявлення хворих в аеропортах дорогим і неефективним. Однак під час спалаху коронавірусу в 2020 році значна частина вбивчого вірусу з Китаю в летовищах було виявлено саме завдяки температурному скринінгу. У МОЗ наголосили, що це значно знизить ризики імовірного збудника хвороби в країну.

У міністерстві також зазначили, що для мінімізації ризику інфікування коронавірусом ВООЗ рекомендує звичайні методи профілактики ГРВІ. 

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри на захворювання коронавірусом, два з яких не підтвердилися.

Раніше сьогодні, 25 січня, агентство Reuters повідомляло, що в Китаї унаслідок захворювання 41 людина померла, число підтверджених випадків захворювання становило 1287.

Загалом у різних країнах світу виявлено понад 1,3 тисячі осіб, інфікованих коронавірусом.