Комаровський пояснив, чи може лікар бути джерелом інфекції для дітей / фото УНІАН

Лікар Євген Комаровський відповів на запитання, чи може дитячий лікар, прийшовши на прийом до немовляти з приводу легкого ГРЗ, заразити його чимось ще.

Читайте такожЛікар Комаровський висловився щодо спецій у дитячому раціоні

"Далеко не всі інфекції передаються через других осіб. Але саме так можуть передаватися скарлатина, дифтерія, менінгококовий менінгіт... Водночас лікарі дуже рідко стають носіями - якщо у лікаря є слабкість місцевого імунітету, то такий лікар не вилазить з болячок й особливо по домівках не ходить...", - написав педіатр на своїй сторінці в Instagram.

Відео дня

Комаровський зазначив, що за 20 років роботи в інфекційній лікарні він не пам'ятає жодного випадку, коли саме лікар був джерелом менінгіту, дифтерії, скарлатини й т. п.

"Повірте: якщо діагностується менінгіт або дифтерія, то всі контактуючі медпрацівники повинні пройти обов'язкове обстеження, й приховати виявлення менінгококу або дифтерійної палички досить важко. Це мені зовсім не колегіальність говорить, а об'єктивна констатація факту. Теоретично - привід для побоювання є, але практично я не знаю випадку, коли б виникали реальні проблеми", - додав лікар.

Раніше на своїй Instagram-сторінці лікар Євген Комаровський розповів, навіщо потрібні дитячі лікарські форми.