Фото: УНІАН

Правозахисники закликають органи влади приділяти більше уваги створенню умов для безперешкодної життя людей з обмеженими можливостями.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявила координатор проекту "Вільно, без перепон" Євгенія Задорожна.

Читайте такожВР відмовилася змінити закон про працевлаштування інвалідів

Відео дня

За її словами, проголошена владою два роки тому ініціатива створення вільного доступу людей з обмеженими можливостями до будівель залишається актуальною і сьогодні. Проведений моніторинг встановив, що навіть у Києві замало приділяють уваги до вирішенню цієї проблеми, а у малих населених пунктах вона залишається ще більше актуальною.

Задорожна уточнила, що правозахисниками, зокрема, було перевірено умови доступу до будівель для людей з особливими можливостями у селищі районного типу Теплик Вінницької області, та виявлено, що із 32 будівель, в яких розташовані 18 адміністративних органів, лише в шести умови відповідають нормам.

Вона також звернула увагу на те, що в Україні окремою проблемою є інформація про кількість людей з особливими фізичними даними.

"В Україні налічується близько 3 мільйонів людей-інвалідів. Як виявилося, інформація про людей з інвалідністю не є систематизованою, адже є люди не лише із вадами руху, а ще й з вадами зору. Крім того, ця інформація повільно оновлюється", - сказала Задорожна.