Виявлено здатність червоного вина і виноградного соку уповільнювати розмноження небезпечних бактерій в нашій травній системі. Це перешкоджає розвитку виразки шлунка, тифу і лістеріозу.

Дослідники з Університету Міссурі в Колумбії займалися дослідженням червоних вин. З’ясувалось, що багато з них - і особливо каберне, мерло і цинфандель - мають антимікробну дію, перешкоджаючи розмноженню шкідливих мікробів у кишечнику, практично не впливаючи на поділ "корисних".

Серед всіх досліджених бактерій найбільший протимікробний ефект був продемонстрований для Helicobacter pylori, що пов’язують з виразкою шлунка. Дослідження на тих же видах мікробів низки білих вин поки не дали результатів.

Відео дня

Про користь червоного вина для серцево-судинної системи заявляли неодноразово, але для профілактики травних розладів учені рекомендують вживати його вперше.

http://news.open.by