Народні депутати Андрій Шипко, Інна Богословська, Володимир Дудка і Владислав Лук’янов (всі – Партія регіонів) пропонують Верховній Раді внести зміни до чинного законодавства України, згідно з якими у разі порушення ліцензійних умов санкції застосовуватимуться не до всієї аптечної мережі, а до конкретної аптеки чи аптечного пункту.
 
Про це йдеться у відповідному законопроекті (№2405а) щодо вдосконалення ліцензування торгівлі лікарськими засобами, яким пропонується внести зміни до законів України "Про лікарські засоби" і "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".
 
У законопроекті депутати пропонують виключати аптеку чи аптечний пункт із ліцензійного реєстру у разі порушення ліцензійних умов, при цьому не позбавляючи всю аптечну мережу ліцензії.
 
"Таким чином, щодо суб`єкта господарювання порушується принцип пропорційності порушення і покарання, а стосовно громадян України - створюється загроза своєчасному і безперебійному забезпеченню їх лікарськими засобами", - говориться в документі.
 
Нагадаємо, чинне законодавство передбачає, що у разі порушення ліцензійних умов окремою аптекою або окремим аптечним пунктом санкції застосовуються не лише до зазначеного підрозділу, а й до всієї мережі.