Фото УНІАН

Як повідомляє кореспондент УНІАН, виступаючи на церемонії прем'єр-міністр зазначив, що завдання нового уряду – «зруйнувати всі перешкоди і стереотипи, які не дають змоги українцям вільно і доступно користуватися ліками».

«Кожен громадянин України повинен мати доступ до ефективних і дешевих лікарських препаратів», - наголосив Гройсман.

Читайте такожГройсман закликав парламент ухвалити закон про спрощення реєстрації імпортних ліків

Відео дня

Він також зазначив, що нові потужності дають можливість працевлаштувати чимало кваліфікованих фахівців.

Як повідомив УНІАН генеральний директор ТДВ «Інтерхім» Анатолій Редер, реалізація даного проекту – спорудження 8-поверхового лабораторно-виробничого комплексу та логістичного центру – почалася в 2013 році. Загальний обсяг інвестицій становив 42 млн євро.

Введення комплексу в експлуатацію дасть змогу в 4 рази збільшити обсяг випуску лікарських засобів, а також виробництво фармацевтичних субстанцій відповідно до вимог стандартів GMP (належна виробнича практика), збільшивши обсяг їх експорту, зокрема й до країн ЄС.

Довідка УНІАН. Компанія «Інтерхім» заснована в 1992 році на базі дослідно-експериментального виробництва НТК Фізико-хімічного інституту імені О.В. Богатського Національної академії наук України. Комерційна діяльність починалася з виробництва унікальних продуктів тонкого органічного синтезу, за яким було виробництво оригінальних фармацевтичних субстанцій, розроблених ученими Фізико-хімічного інституту імені О.В. Богатського, а також імпортозамінних субстанцій, які ніколи раніше не вироблялися в Україні.