фото: mars.com

Володіння тваринами сприяє зростанню спілкування з людьми і бореться із проблемами зі здоров'ям, пов'язаними з самотністю, стверджується в статті, опублікованій в  USA Today.

Відео дня

Дані нового дослідження показують, що близько 40% американців підтримують ідею створення в США державної програми по розширенню взаємодії людей з тваринами. Результати цього дослідження були представлені на першому Саміті з питань соціальної ізоляції та домашніх тварин, організованому підрозділом по виробництву товарів для домашніх тварин компанії Mars та Інститутом дослідження зв'язків з тваринами.

За словами дослідників, самотність так само небезпечна для здоров'я, як куріння 15 сигарет в день. Це робить її проблемою охорони здоров'я, нарівні з ожирінням.

Ненсі Джі, менеджер з досліджень взаємодії між людиною і твариною в Уолтемському центрі харчування домашніх тварин компанією Mars, каже, що показувати іншим людям фотографії вашого улюбленця і навіть розмовляти зі своєю кішкою або собакою - це звичайна і здорова поведінка для людини.

«Якщо говорити про самотність, нам потрібні персони для формування прихильності, а домашні тварини задовольняють цю потребу, - говорить Джі.  - З ними не потрібно турбуватися про конфіденційність або засудження. Вони сприймають все як є».

фото: mars.com

Карикатурні образи відлюдників, які люблять тільки своїх домашніх тварин, не підтвердилися - опитування 2036 осіб, в тому числі 1469 власників домашніх тварин, проведене на замовлення Інституту і компанії Mars, виявило наступне:

 • Більше половини (54%) респондентів говорять, що їх улюбленець допомагає їм спілкуватися з іншими людьми. 51% сказали, що їхні домашні тварини змушують їх відчувати себе менш сором'язливими.

• Кожен четвертий власник домашньої тварини сказав, що у нього є вихованець, тому що це корисно для психічного здоров'я. З цієї причини більше половини людей у ​​віці 55 років і старше завели своїх улюбленців.

• Майже три чверті (73%) опитаних вважають, що будинки для людей похилого віку і тому подібні установи несуть певну відповідальність за сприяння взаємодії з домашніми тваринами.

Доктор Вівек Мурті, що досліджує зв'язки між самотністю і здоров'ям, вважає, що потрібні додаткові дослідження, щоб зрозуміти, як володіння тваринами і спілкування з ними впливають на здоров'я. «Не обов'язково мати вихованця, щоб отримувати користь від взаємодії з тваринами, - каже Мурті. - Важливо подумати про те, як зробити таку взаємодію простіше».