Ілюстрація REUTERS

У Німеччині коронавірусом загалом заразились понад 20 тисяч людей. За даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Гопкінса, станом на середину дня суботи, 21 березня, інфікованими SARS-CoV-2 є 20142 людини.

Читайте такожКоронавірус в Італії: за добу померло майже 800 людей

Дані ресурсу Worldometers, що відстежує поширення коронавірусної інфекції, ще вищі - 20705 заражених. При цьому станом на 10 ранку 21 березня Інститут імені Роберта Коха повідомляв лише про 16662 випадки інфікування коронавірусом. Померли від захворювання COVID-19, за різними даними, 70-72 людини, одужали - понад 200 людей, повідомляє “Німецька хвиля”.

Відео дня

У кількох федеральних землях Німеччини, як-от у Баварії, Баден-Вюртемберзі, Гамбурзі, на пересування людей накладені обмеження - заборонено залишати свої будинки без вагомих причин. До таких причин належать, зокрема, вихід на роботу, за покупками продуктів та відвідування лікаря.

Увечері 22 березня канцлерка ФРН Анґела Меркель зустрінеться з прем'єр-міністрами федеральних земель, щоб обговорити подальші обмежувальні кроки для подолання пандемії коронавірусу.