Ілюстрація / REUTERS

Близько 108 мільйонів людей посадили на карантин через новий спалах коронавірусу на північному сході Китаю.

Карантин введено в містах провінції Цзілінь і Ляонін, повідомляє Bloomberg. Під карантин потрапили, зокрема, міста Цзілінь (центр однойменної провінції) і Шулань. Останній називають епіцентром нової спалаху коронавірусу.

"Жорсткі заходи збентежили багатьох жителів, які вважали, що найгірша епідемія в країні вже закінчилася", - відзначає Bloomberg.

Відео дня

Чиновники зі сфери охорони здоров'я поки точно не знають, що стало причиною нового спалаху, але припускають, що вірус могли занести люди, які повернулися з Росії.

Читайте такожКитайський епідеміолог розповів, як влада Уханя замовчувала правду про коронавірус

Тепер процес зняття обмежень країні буде крихким. "Навіть найменший натяк на відродження інфекцій може спонукати повернутися до суворої ізоляції", - пише агентство.

Як повідомляє South China Morning Post, Шулань потрапив під карантин 18 травня. Там обмежили рух громадського транспорту, вихід на вулицю і виїзд з міста. У місті звільнили шістьох чиновників, включаючи керівника місцевого відділення Комуністичної партії Китаю.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 18 травня коронавірус у світі вразив вже понад 4,7 мільйона людей. Кількість померлих від COVID-19 складає 315 185 осіб. Водночас, одужали 1 733 963 людини.

Читайте також: