Доходи Фонду у 2020 році становитимуть 29 227,6 млн грн / УНІАН

Кабмін 29 січня ухвалив постанову "Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2020 рік” відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

Про це повідомила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська, передає прес-служба відомства.

Читайте такожДепутати пропонують закріпити право Рахункової палати на щорічні аудити Фонду соцстраху – активіст

Відео дня

Зокрема, визначено, що доходи Фонду у 2020 році (разом із залишком коштів на початок року) становитимуть 29 227,6 млн грн, видатки складуть 29 195,6 млн грн. Залишок коштів на кінець 2020 року передбачається у сумі 32,0 млн гривень.

Очільниця відомства підкреслила, що бюджет Фонду на 2020 рік є збалансованим і бездефіцитним.

"Рішення Уряду сприятиме своєчасному матеріальному забезпеченню застрахованих осіб у разі втрати працездатності, страхових виплат у зв’язку з нещасними випадками на виробництві та професійними захворюваннями, створить умови для ефективної роботи Фонду з виконання завдань і функцій, передбачених законодавством", – зазначила  Соколовська.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Кабінет міністрів України затвердив кандидатуру Олени Думи на посаду керівника виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, призначення якої, за словами голови Комітету Верховної Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, відбувалося з опором й скандалами протягом 3-4 місяців.