Місце катастрофи літака МАУ в Ірані / REUTERS

В авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» сподіваються, що найближчим часом буде завершено необхідні формальності для початку страхових виплат через збиття іранською ракетою літака рейсу PS752.

Про це повідомляє прес-служба авіаперевізника.

Зазначається, що авіакомпанія підтримує постійний контакт з іранськими офіційними особами та посольством України в Ірані з питання повернення родинам загиблих багажу, який зараз знаходиться під контролем відповідних державних органів Ірану.

Відео дня

«Це дає змогу розраховувати на повернення особистих речей родинам пасажирів та екіпажу», - йдеться у повідомленні.

Президент МАУ Євген Дихне наголосив, що «своєчасна фінансова підтримка родин загиблих пасажирів та членів нашого екіпажу є важливою».

Він висловив вдячність міжнародним юристам, страховим та перестраховим компаніям «за наполегливу та максимально ефективну роботу у зв’язку із великим обсягом специфічних процедур щодо отримання ліцензій у Сполучених Штатах Америки для початку страхових виплат в умовах санкційного режиму».

«Для нас є дуже важливим розуміння з боку відповідних урядових органів країн усіх юрисдикцій того, наскільки терміновим є це питання для родин, і ми розраховуємо на завершення необхідних формальностей найближчим часом», – підкреслив Дихне.

Читайте такожЗбиття літака МАУ в Ірані: Пристайко пояснив, як будуть виплачуватись компенсації родичам загиблих

МАУ також висловлює подяку урядам України та Канади за те, що до Ірану були оперативно направлені відповідні експерти для здійснення розслідування на місці катастрофи. Авіакомпанія закликає уряди України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану до рішучої міжнародної позиції, яка б дала можливість розраховувати на повну та прозору процедуру розслідування причин збиття українського літака, встановлення відповідальності та відповідні компенсації.

«Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» продовжує надавати необхідну інформаційну, юридичну та психологічну допомогу родинам загиблих пасажирів та членів екіпажу через центральний офіс компанії в Києві та спеціальні офіси підтримки в інших країнах», - додали в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.