Харків. 22 червня. УНІАН. Україна виконує всі  взяті на себе зобов’язання по основних інфраструктурних проектах Євро-2012.

Про це сказав сьогодні під час відвідання стадіону «Металіст» у Харкові заступник міністра Кабінету міністрів України – директор Координаційного бюро з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Секретаріату Кабміну.

Відео дня

«Що стосується підготовки об’єктів – немає жодних проблем, фінансування здійснюється, Україна виконує ті зобов’язання, які є сьогодні по основних інфраструктурних проектах», - сказав І.ШЕВЛЯК, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН про те, що означає подолання Верховною Радою вето Президента України на закон про фінансування Євро-2012. «У зв’язку з прийняттям цього закону, - повідомив І.ШЕВЛЯК, - буде зроблено уточнений перелік об’єктів. Над цим зараз робота триває».

На запитання, як вплине прийняття закону на хід реалізації проектів, президент компанії DCH, інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ відповів: «Нам не важливо, з якого фонду буде фінансуватися підготовка, нам важливо, щоб прийшли «живі» гроші».

За словами О.ЯРОСЛАВСЬКОГО, очікується надходження 206,6 млн. грн. державних коштів на реконструкцію стадіону «Металіст», 178 млн. грн. – на реконструкцію аеропорту і 301,7 млн. грн. – на дороги. У зв’язку з ненадходженням цих коштів «зупинки немає», сказав він, але їх отримання «допоможе дуже суттєво».

«Це не просто очікування, - додав І.ШЕВЛЯК, а це вже вирішене питання – передбачена допомога з державного бюджету на стадіон у Харкові, аеропорт, а також інші інфраструктурні проекти». Він особливо виокремив те, що «є чітке розуміння пріоритетних об’єктів у підготовці до Євро». Власне кажучи, зазначив заступник міністра, «стадіон у Харкові, так само як і аеропорт, є одним з  пріоритетних об’єктів», і в нього «немає жодних сумнівів, що стадіон буде готовий - і ми сьогодні це бачимо - буде відкритий вже до кінця цього року».