Харків. 25 квітня. УНІАН. Екс-прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко запропонують особисто пересвідчитися у справності та протестувати систему відео-зв’язку із судовою залою.

Юлія Тимошенко в камері

Про це повідомили УНІАН у Державній пенітенціарній службі України з посиланням на начальника Качанівської виправної колонії Ігоря Колпащикова.

Відео дня

«Оскільки засуджена виказувала сумніви щодо роботи системи, але жодного разу не бачила, як вона працює, то я хочу запропонувати їй, щоб вона пройшла до кімнати, включити зв`язок, зображення, показати, як це виглядає на практиці», - сказав він.

І.Колпащиков повідомив, що сьогодні співробітники пенітенціарної служби вкотре протестували систему відеозв’язку у Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» у Харкові, у стаціонарі якої перебуває Ю.Тимошенко.

«Система працює, якість трансляції висока, збоїв ніяких немає», - зазначив начальник колонії.

За словами І.Колпащикова, за перші місяці дії нового Кримінального процесуального кодексу положенням про можливість використання відео-конференції в різних пенітенціарних установах особи, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі або перебувають під вартою, скористалися близько 2 тисяч разів.

«З моєї точки зору, це не лише зручний варіант для засудженого, це також шлях уникнення затягування судових розглядів справ», - сказав І.Колпащиков.

Як повідомляв УНІАН, Печерський районний суд Києва на прохання захисту Ю.Тимошенко переніс на 26 квітня допит Петра Кириченка, який є свідком у справі про вбивство депутата і бізнесмена Євгена Щербаня.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що ГПУ завершила розслідування кримінальної справи про вбивство Є.Щербаня. Ю.Тимошенко було вручено повідомлення про підозру її в організації спільно з екс-прем`єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

У рамках судових слідчих дій на стадії досудового розслідування справи про вбивство Є.Щербаня допитано 6 свідків: Ігоря Мар`їнкова, Сергія Зайцева, Володимира Щербаня, Олександру Кужель, Сергія Таруту та Віталія Гайдука.