Київ. 23 грудня. УНІАН. Упродовж цього року житловими організаціями столиці за недоотримання послуг здійснено перерахунок на суму 72,8 млн. грн. на користь киян.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, зокрема, за централізоване опалення – 49 млн. грн., за холодне водопостачання – 0,9 млн. грн., за гаряче водопостачання – 28,5 млн. грн., за квартплату – 1 млн. грн., за газопостачання – 4,7 млн. грн. та за електроенергію – 63 тис. грн.

Перерахунок здійснено на виконання постанови Кабінету міністрів України від 17 лютого 2010 року № 151, згідно з якою житлові організації міста повинні здійснити перерахунки розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення у разі ненадання, надання не в повному обсязі або зниження якості цих послуг.

Відео дня

Як відзначають у КМДА, це вперше, коли у таких масштабах кияни отримали можливість не сплачувати за послуги, які не надані або надані не у повному обсязі.

Більшість жителів міста сплачують за житлово-комунальні послуги вчасно та в повному обсязі. Станом на сьогодні 75,3% киян, а це 713 тис. особових рахунків, не мають жодної копійки боргу. Цей показник рік тому становив лише 52,5%, також повідомили в міськадміністрації.