У столичному районі Воздвиженка намагаються знищити Історичний фруктовий сад заради будівництва чергового бізнес-центру. Місцеві жителі та активісти виступають проти такого розвитку подій та вимагають втручання мера. Примітно, що йдеться про той самий фруктовий сад, на захист якого Кличко вже неодноразово висловлювався раніше.

Відео дня

Секретар ОСН (орган самоорганізації населення) "Вуличний Воздвиженка", який представляє незадоволених жителів району, Світлана Безкоровайна коментує:

"Віталій Кличко вже приїжджав на Воздвиженку підтримати жителів і не допустити знищення нашого Фруктового саду, він особисто брав участь у знесенні тимчасового паркану будівництва.

Віталій Кличко у своїх інтерв'ю неодноразово акцентував увагу на тому, що слухатиме «громаду» з питань забудови та створення парків. Думка громади однозначна: на Воздвиженці є і повинен бути фруктовий сад, який ми садили та відновлювали. Враховуючи позицію Кличка щодо порятунку зелених насаджень столиці, ми вимагаємо від мера конкретних дій і захисту саду від хаотичної забудови Подолу».

26 травня 2021 року питання буде обговорюватися в ході засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин («про відновлення ТОВ «Феліксія» договору оренди земельної ділянки від 23 серпня 2005 року «№ 85-6-00219 (зі змінами)» (справа 646900586, 459051196, доручення заступника міського голови – секретаря Київської міської ради від 14.05.2021 №08/231-1556/пр). Жителі розраховують, що створений ще сто років тому і роками підтримуваний ними сад буде збережений. При цьому наголошують, що готові утримувати сад за рахунок самих мешканців.

Спроба знищити ще одну зелену зону в історичному центрі міста відбувається на тлі іншого скандального будівництва по сусідству: на ділянці неподалік зводиться ЖК «Поділ Град Вінтаж». Таким чином, поява ще однієї висотної будови просто знищить зелену зону в цьому мікрорайоні.