Не секрет, що в цибулі міститься чимало корисних речовин / фото ua.depositphotos.com

Взимку багато людей страждають від сезонної застуди і нерідко "вбивають" свій організм таблетками. Однак є простий лайфхак, який допоможе позбутися від нежиті і кашлю, і не вимагає особливих витрат.

Раніше УНІАН вже розповідав, як смачно замаринувати цибулю, тепер же пропонуємо дізнатися, як допомагає нарізана цибуля в кімнаті і чому запах цибулі вбиває мікроби.

Чим корисний лук - думка лікарів

Не секрет, що в цибулі містяться чимало корисних речовин. Однак мало хто знає про те, чому цибуля допомагає від застуди. Вся річ в тому, що у цибулі є не тільки вітаміни, мінерали та інші корисні складові, а й фітонциди. Так вчені називають речовини, які біологічно активні і можуть боротися з бактеріями. Лук виділяє летючі фітонциди, якщо його нарізати. Вдихаючи ці речовини, людина отримує потужну дозу сполук, які борються із застудами, нежиттю, головним болем і грипом.

Відео дня

Нарізана цибуля при застуді - чудовий засіб, який не вимагає особливих витрат. При температурі цибуля також ефективна, тому озброюйтеся порадами і не хворійте.

Де краще розкладати цибулю в будинку-рекомендації

І якщо користь цибулі при застуді незаперечна, то питання про те, де краще класти цибулю в будинку і чи можна поставити цибулю в кімнаті з новонародженим, викликають чимало дискусій. Лікарі радять не поспішати влаштовувати "цибульну ароматерапію", якщо вдома є немовля. Для початку варто порадитися з педіатром і точно з'ясувати, як дитина буде реагувати на їдкий запах.

Дорослим боятися цибулі не варто. Ви можете розрізати одну цибулину на чотири частини і розкласти їх по дому. Міняти цибулю варто тоді, коли вона починає в'янути. Також можна заховати шматочки в банки з отворами, відмінно підійдуть маленькі коробочки з-під кіндера. Використавши цибулю для лікування одного разу, ви більше не будете шукати відповіді на запитання про те, для чого кладуть цибулю під подушку.

Всього за ніч нарізана цибуля може врятувати вас від нежиті і хвороби. Однак варто враховувати, що у кожної людини може бути непереносимість до запаху і речовин, які виділяє цибуля. А тому перед використанням такого методу варто проконсультуватися з лікарем.

Вас також можуть зацікавити новини: