Скрипка висловився про пісні російською мовою / instagram.com/o.skrypka

Український артист Олег Скрипка заявив, що артисти, які проживають в Україні, але пишуть пісні російською мовою - це "частина російського світу".

Про це він сказав в інтерв'ю КП в Україні.

"Наша фірма не їде в Росію. Їде якраз постсовок. Нехай їде і залишається там. Я вважаю українськими тільки тих артистів, які україномовні. Потрібно поставити раз і назавжди крапки над "i". Є українці, які дійсно співчувають Україні, допомагають, вони можуть бути навіть не етнічними українцями, не мати нашого паспорта. Наприклад, Джон Маккейн. Я вважаю, це справжній українець, він стільки для України зробив. А є ті, що їздять до Росії. Нехай заробляють, але для мене вони не є українцями, вони просто резиденти України, вони не розмовляють українською, вони не перебувають у світогляді українському, вони не живуть в українському світі. Вони живуть в паттернах, в постсовках. Я іноді, може, неправильно говорив з цього приводу або не так інтерпретували мої слова, що таких людей потрібно ізолювати", - заявив музикант.

Відео дня

Читайте такожПринц Вільям і його дружина відвідали університет, де почалося їхнє кохання

Також він зазначив, що таких артистів особисто він вважає всього лише резидентами України, але ніяк не українцями. При цьому Скрипка висловив повагу Потапу і його трекам рідною мовою.

"Ось "999" - прекрасна українська поп-пісня. Я ж не диктатор. Та частина Потапа, яка розмовляє українською, а він чудово володіє мовою, і та частина Потапа, яка зробила цю пісню та інші україномовні, які він пише для Насті Каменських, це прекрасна українська естрада", - пояснив Скрипка.

Вас також можуть зацікавити новини: