В Україні вирує негода / фото УНІАН

Циклон "Зора" приніс в Україну дощі та сильний вітер. Він вируватиме щонайменше до кінця тижня. Рятувальники попереджають про небезпеку та прохають залишатися вдома.

Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожМасштабні лісові пожежі на Луганщині: вогонь продовжує поширюватися, кількість жертв зросла

У Харкові на студентку впала гілка, довжиною 5 м. Дівчину госпіталізовано з травмої голови, її життю загрози немає. У Херсоні злива підтопила шість вулиць у приватному секторі.

У шести областях України внаслідок дощів та поривів вітру знеструмлено 162 населених пункти, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

У Луганській області без електропостачання залишилися 52 н.п., у Київській – 43, Чернігівській – 18, Кіровоградській – 15, Черкаській – 13, Донецькій – 10, Житомирській – 5, у Дніпропетровській та Сумській – по 3.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

"Краще залишатися вдома - це буде для вас безпечніше. Якщо ви власник автомобільного транспорту - у ніяких випадках не паркуйтеся біля дерев, стовпів", - кажуть рятувальники.

Синоптик Наталія Поєдинок каже, що 3 жовтня температура дещо підвищиться і повітря прогріється до +19°...+24°. Проте, по всій території України дощитиме.

Ураган на Херсонщині

В Херсонській області в результаті негоди 27 вереся пошкоджено дахи будинків, лінії електропередач та повалено дерева.

"В результаті урагану і сильної грози в смт Велика Олександрівка повалені дерева, пошкоджені дроти на лініях електропередач і значно пошкоджені дахи будинків та інших споруд", - йдеться в повідомленні поліції Херсонської області.

Обійшлося без жертв.

Проте ураган пошкодив 150 гектарів лісу.

Місцевий житель опублікував відео, де деякі старі сосни поламані, а інші - вирвані з корінням. У неділю смерч пройшов смугою через селище і ліс, ламаючи все на своєму шляху. Він пошкодив 300 осель, газову підстанцію і повалив електроопори. За приблизними підрахунками, сума збитків у селищі складає понад 6 млн грн.

У Великій Олександрівці тривають роботи з ліквідації наслідків негоди.