У шести областях 16 січня спостерігатимуться несприятливі погодні умови / колаж УНІАН, фото Укргідрометцентр, Mariakray / Pixabay

На вівторок, 16 січня, у низці областей України оголосили жовтий рівень небезпечності. Попередження оприлюднив Український гідрометцентр

За даними синоптиків, завтра у шести областях очікується ожеледиця та налипання мокрого снігу.

"16 січня у центральних (крім Вінницької), Харківській та Запорізькій областях ожеледь, налипання мокрого снігу", - йдеться у повідомленні. Через це оголошено I рівень небезпечності.

Відео дня
В Україні на 16 січня оголошено І рівень небезпечності / фото Укргідрометцентр

Погода 16 січня - прогноз синоптика

За даними Наталки Діденко,  в Україні 16 січня очікується мінлива погода. Морозно, хоча й не аж надто, буде на заході, півночі та в центрі, де стовпчики термометрів покажуть вночі -2...-6, вдень від -4 до +1. На сході та півдні, за її словами, очікується більш тепла погода: вночі від -2 до +3, а вдень +2...+6 градусів. В Криму потеплішає до +7...+10 градусів.

Щодо опадів, то, за прогнозом Наталки Діденко, вони будуть скрізь, окрім північних областей. Так, невеликий мокрий сніг та сніг очікується завтра у західних областях, вночі та вранці сніг та мокрий сніг буде й у центральній частині України. На півдні очікується мокрий сніг та дощ, а у східній частині пройдуть помірні дощі та мокрий сніг. 

У столиці, за даними Наталки Діденко, буде помірно холодно, -2...-5, без суттєвих опадів, лише на дорогах очікується ожеледиця.

Вас також можуть зацікавити новини: