На Різдво у кількох обалстях залишиться сніг / фото Pixabay

На Святвечір та Різдво до України прийде новий атмосферний фронт із заходу, який спричинить опади й деяке похолодання. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

Однак, за її даними, опади будуть у вигляді снігу з дощем, тож снігового покриву вони не надто додаватимуть.

"Той сніг, який є зараз, залишатиметься по північному кордону країни і по північно-східних областях - це Чернігівщина, Сумщина, частково Харківщина. Решта областей будуть без снігу на Різдво. Звичайно, за винятком Карпат - Карпати будуть зі снігом, там утворився значний сніговий покрив, який буде утримуватися", - повідомила фахівець.

Відео дня

Вона додала, що наприкінці тижня в Україні розпочнеться похолодання, проте воно буде невеликим - значних морозів не очікується навіть вночі, а вдень буде плюсова температура або близько "нуля".

Так, за її прогнозом, на Різдво вночі по території України очікується від -3° до +3°, а вдень 0°…+7°.

"За розрахунками на сьогодні, цього дня може проходити атмосферний фронт із північного заходу, але досить стрімко: вночі - у західних областях, а вдень він вже буде тільки у східних регіонах, тож прогнозується дощ та мокрий сніг, і вітер може посилюватися", - зауважила Наталія Птуха.

Яка погода буде в Україні до Різдва - прогноз

За прогнозом відомого синоптика Наталки Діденко, тиждень напередодні Різдва буде в Україні переважно теплим, однак на Святвечір очікується похолодання.

"Невелике похолодання (до нуля і маленьких "мінусів") очікується 22-24 грудня, якраз на Святвечір, а на Різдво вже буде знову тепліше",- прогнозує вона.

Вас також можуть зацікавити новини: