До України прийшло довгоочікуване тепло / фото Pixabay

Найближчого тижня в Україні очікується тепла погода. Лише на західну частину країни впливатиме атмосферний фронт. Подекуди він спричинить весняні грози, але температура залишиться доволі високою. Зокрема, за даними Українського гідрометцентру, на півдні буде до +27°.

"Теплі речі можна вже ховати в шафу, адже до України завітало довгоочікуване тепло", - повідомили синоптики.

Так, за даними Укргідрометцентру, у найближчі три доби у західних областях очікуються короткочасні дощі, грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. На решті території без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с.

Відео дня

Температура вночі становитиме 8-14°, вдень 18-23°. У південній частині та 17-18 травня по всій Україні очікується 22-27°. В Карпатах вночі 4-9° тепла, вдень 9-14°.

У п'ятницю очікується погода без істотних опадів, лише в західній частині місцями короткочасні дощі, грози. Температура вночі 9-15°; вдень повітря прогріється до 21-27°. В західних областях та в Криму буде свіжіше, 18-24°.

Потепління в Україні - яка погода буде до кінця тижня

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, до кінця другої декади травня потепління у нашій країні продовжиться. Лише на заході, за його даними очікуються короткочасні дощі та грози, які трохи знизять температуру.

Вас також можуть зацікавити новини: