У багатьох областях України можуть виникнути лісові пожежі / фото REUTERS

На сьогодні, 19 липня, у багатьох областях України оголошено підвищений рівень небезпечності. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, у Волинській, Тернопільській, Чернівецькій, Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Сумській, Миколаївській, Херсонській областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Довідка УНІАН. Надзвичайна пожежна небезпека - погодні умови, за яких поєднання високої температури повітря та сухої погоди призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж за наявності відкритого вогню.

Відео дня
У багатьох областях України існує ризик виникнення лісових пожеж / фото Укргідрометцентр

Погода у липні

До кінця липня в Україні передбачається мінливий характер погоди. Про це каже синоптик Укргідрометцентру Анжеліка Ганчук. Вона прогнозує, що очікується чергування сухих і вологих періодів, а на півдні країни можливі нові температурні рекорди.

"Навряд чи обійдеться без опадів впродовж подальших днів і до кінця місяця, тому що липень у нас мінливий", - каже синоптик.

Згідно з її прогнозами, країну чекають періоди спеки, які чергуватимуться з циклонами та супутніми опадами. Вона уточнила, що зробити більш точний прогноз наразі неможливо, "але загалом характер погоди буде протягом місяця мінливим, це однозначно. Ще буде і спека, і ще будуть грозові дощі", - резюмувала фахівець.

Вас також можуть зацікавити новини: