Ілюстрація / REUTERS

Під час протестних акцій у неділю, 18 березня, в Україні можливі провокації у зв'язку з виборами президента Росії, зазначив у Facebook народний депутат від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"На 18 березня в багатьох регіонах України заплановані акції протесту. Можливість вийти на мирний протест – невід'ємне право громадян. Хочу, однак, нагадати, що 18 березня в Росії будуть проходити вибори президента. Природно, в цей день різко зростає ймовірність провокацій в Україні, які Кремль буде використовувати для своєї пропаганди", - написав депутат.

Він закликав організаторів та учасників масових акцій бути пильними.

Відео дня

Читайте такожВ МЗС назвали блюзнірством звинувачення РФ через закриття російських дипустанов 18 березня

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, що громадяни РФ не будуть допускатися в неділю, 18 березня, на територію російських дипломатичних установ для участі у виборах президента Росії.

Тим часом у посольстві РФ в Україні заявляли про те, що 18 березня виборчі дільниці будуть відкриті. Мова йшла про виборчі дільниці на території посольства РФ у Києві, а також у приміщеннях генеральних консульств у Львові, Одесі та Харкові.

В свою чергу об'єднані сили націоналістів ‒ "Свобода", "Правий сектор" і "Національний корпус" - заявили про те, що не допустять в Україні голосування на російських виборах.