Росія вважає, що Україна втручається в її справи / фото УНІАН

Недопуск росіян на територію дипломатичних установ в Україні під час виборів президента РФ 18 березня є "відкритим втручанням у внутрішні справи Росії".

Читайте такожПосольству РФ Аваков - не указ: кажуть, що українська поліція не має права не пускати росіян на голосування

Про це заявив постійний представник Росії в ОБСЄ Олександр Лукашевич, повідомляється на сторінці представництва РФ в ОБСЄ в Twitter.

Відео дня

«Закликаємо Італію (головує в ОБСЄ, - ред.), генсека ОБСЄ Томаса Гремінгера, Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини, а також СММ ОБСЄ в Україні відреагувати на кричуще рішення Києва щодо недопуску російських громадян на територію російських дипустанов в Україні у день виборів президента Росії. Це - відкрите втручання у внутрішні справи Росії", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в неділю, 18 березня 2018 року, режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України - в Києві, Харкові, Одесі та Львові - не передбачатиме доступу до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах, доступ в установи матимуть особи виключно з дипломатичним статусом.