Порошенко відвідав Молдову / УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, президент відвідав будинок Спілки українців Молдови «Заповіт», який називають ”Український дім”. Порошенко залишив запис у книзі почесних гостей.

Спілкуючись з представниками української громади в Національному театрі імені Васілє Алєксандру, президент подякував за відданість традиціям духовності та культури українського народу. 

”Україна має кардинально змінити ставлення до українців, які мешкають у Молдові”, – сказав глава держави. За словами Порошенка, потрібно не лише зберегти культуру і мову, а й зробити все, щоб кордонів між нашими двома країнами не було. ”Це можливо лише за однієї умови: спільному русі та членстві в Європейському Союзі”, – наголосив президент. 

Відео дня

Читайте такожПорошенко обіцяє не допустити придністровського сценарію на Донбасі

Під час спілкування, зокрема, піднімалися питання обміну студентами, створення україномовного телеканалу, відновлення кафедри української мови та українознавства в університеті Кишинева. Наприкінці зустрічі всі присутні разом з президентом заспівали гімн України, йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, у Молдові мешкає близько 600 тис. українців по обидва береги Дністра.

Разом з Порошенком у зустрічі також взяв участь молдовський прем`єр-міністр Юріє Лянке.