Беларусь и Украина проводят демаркацию границ / n1.by

Про це повідомили в середу в прес-службі білоруського уряду.

"Міністерству закордонних справ доручено направити повідомлення про виконання Республікою Білорусь внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності зазначеної угоди", - наголошується в документі.

Білорусько-українську угоду, яким затверджується Положення про демаркацію держкордону з Україною, було підписано 30 липня 2014 року в Чернігові. "Положення визначає порядок демаркації державного кордону між країнами і є правовою основою діяльності спільної білорусько-української демаркаційної комісії", - зазначили ТАСС в Госприкордонкомітеті (ЦПК) Білорусі. Там пояснили, що документом передбачається порядок позначення державного кордону та винесення його позначення безпосередньо на місцевість.

Відео дня

Читайте такожБілоруська опозиція просить Порошенка присвоїти звання Героя України Жизневському

Як повідомлялося раніше, Кабмін України 12 листопада також затвердив угоду про положення про демаркацію держкордону.

Загальна протяжність державного кордону між Білоруссю і Україною становить близько 1084 км Договір між країнами про державний кордон був підписаний 12 травня 1997 року в Києві, проте парламент Білорусі ратифікував його лише в 2013 році. З 24 червня 2014 року спільні робочі групи приступили до винесення з карти на місцевості державного кордону між Білоруссю та Україною.

У Білорусі раніше було спрощено деякі процедури для проведення демаркації кордону з Україною. Президент Олександр Лукашенко 1 вересня 2014 року підписав указ "Про демаркацію Державного кордону Республіки Білорусь з Україною".