uapress.info


Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у висновках Ради ЄС, ухвалених сьогодні у Брюсселі за результатами надзвичайного засідання з розгляду ситуації в Україні. 

„Рада знову повторює свій заклик до уряду України прискорити реалізацію політичних та економічних реформ. Вона наполегливо закликає Україну досягнути конкретних результатів у ключових сферах реформування, яких очікують громадяни, щодо демократичної та модернізованої України, яка поважає права національних меншин”, - йдеться у висновках. 

Читайте такожСША готові збільшити допомогу Україні до $3 млрд, але за умови реформ

Відео дня

Рада ЄС переконана, що ці реформи стабілізують економічну, фінансову і політичну ситуацію й закріплять підтримку міжнародної спільноти, в тому числі „шляхом встановлення сприятливого інвестиційного клімату, зокрема, у зв`язку з можливою міжнародною конференцією на підтримку України”. 

Рада ЄС привітала деякі кроки з реформування, у тому числі прийняття законодавства щодо податкової децентралізації. 

„Рада нагадує, що активізація процесу реформ, у тому числі належної підготовки до майбутньої реалізації розділу IV Угоди про асоціацію (щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС), матиме вирішальне значення з точки зору політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС. Рада вітає пропозицію Єврокомісії щодо виділення Україні макрофінансової допомоги і сподівається на швидке ухвалення відповідного рішення”, - сказано у висновках.