1,4 тисячі росіян не пустили в Україну / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

За час дії воєнного стану в Україну не пропустили понад 1,4 тисячі громадян Російської Федерації.

Про це в коментарі УНІАН повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Понад 1,4 тис. громадян РФ ми не пропустили з початку введення воєнного стану. За минулу добу таких було 39», - заявив він.

Відео дня

За словами Слободяна, українські прикордонники відмовляли росіянам у в’їзді через непідтвердження мети поїздки та перевищення терміну перебування під час попередніх поїздок. Він відзначив, що також було четверо громадян РФ, яким Україна вже заборонила в’їзд на свою територію, але вони все одно пробували через пункт пропуску заїхати ще раз.

Читайте такожУ Росії заявили про можливі дзеркальні заходи в разі нових висилок російських журналістів з України

«Що стосується непропуску громадян України на територію РФ, то таких на даний момент – 342 з моменту введення воєнного стану. Це ті, кому росіяни відмовили у перетині кордону на в’їзд до Росії без повідомлення причини», - зауважив помічник голови ДПСУ.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.

30 листопада голова ДПСУ Петро Цигикал заявив, що у зв'язку з запровадженням воєнного стану в 10 областях громадянам чоловічої статі з РФ віком від 16 до 60 років обмежено в'їзд на територію України.