Сьогодні ПЦУ отримала від Вселенського патріарха томос про автокефалію / фото УНІАН

Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов привітав православних християн з отриманням томосу про автокефалію Православної церкви України та висловив сподівання на поглиблення міжрелігійного діалогу.

Про це муфтій написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожРеакція Москви на томос свідчить про її слабкість – Порошенко

Відео дня

«Ця подія вже увійшла в історію України як великий крок з розбудови не лише незалежної та всесвітньо визнаної Православної Церкви, але і як великий крок по розбудові та зміцненню незалежної Української Держави!», - написав він.

«Саме в століття Соборності України, що ми будемо відзначати цього року, українська нація здобула один з найпотужніших духовних чинників, що забезпечуватиме та охоронятиме справжню незалежність України - Помісну Православну Церкву», - додав Ісмагілов.

Він також побажав предстоятелю ПЦУ плідної роботи у розбудові церкви.

«Бажаємо Митрополиту Київському та всієї України блаженнійшому Епіфанію плідної роботи у подальшій розбудові церкви та маємо надію на подальше поглиблення міжрелігійного діалогу та плідної співпраці між християнами та мусульманами України», - написав муфтій.

Він додав, що «всевишній Господь у Священному Корані констатує, що християнство та іслам є близькими релігіями, і між нам багато спільного, особливо в духовно-моральних цінностях та традиціях доброчинності. Засвідчуючи це, ми висловлюємо нашу повагу християнам України й готовність до співпраці задля щасливого майбутнього України».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 січня, в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанию. У томосі йдеться, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну православну церкву.