Геращенко привітала співвітчизників із отриманням томоса / фото facebook.com/iryna.gerashchenko

Вручення Томосу про автокефалію Православної Церкви України є стимулом для всіх нас працювати далі над історичною перемогою, яка має об‘єднувати.

Так прокоментувала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, цю важливу подію на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожРеакція Москви на Томос свідчить про її слабкість – Порошенко

Відео дня

“Це прекрасний стимул для всіх нас, для влади, суспільства, й далі разом працювати над наступною позитивною новиною, історичною перемогою, яка має об‘єднувати. Спільний успіх, спільна радість - найсильніший стимул іти далі. Своїм, проєвропейським, проукраїнським шляхом”, - написала Геращенко.

Вона зазначила, що українці навчилися об‘єднуватися в час біди. Так було на Майдані, так було, коли почалася війна РФ проти України.

“Чи не вперше ми об‘єдналися в радості. Православні, католики, мусульмани, віряни інших конфесій , атеїсти, ті, хто вірять в Перуна, і буддисти - всі вітають Україну в ці дні з історичною подією. І радіють. Яке це щастя, коли країну об‘єднує радість і позитивна, хороша новина. Як гостро нам цього не вистачає”, - додала віце-спікер.

Вона також привітала співвітчизників із цією подією.

Як повідомляв УНІАН, у Софійському соборі триває різдвяна літургія, на якій демонструють томос про надання автокефалії Православній церкві України.

У спільній молитві також беруть учать президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради України Андрій Парубій, народні депутати України, члени Кабінету міністрів України, українська інтелігенція, капелани та волонтери.

6 січня, в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанию. У томосі йдеться, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну православну церкву.